Kindergarden, Norway

Construction year:

Planung im Herbst 2001 für die Gemeinde Bygland

Architect:

Carsten Lüdemann

Project management:

Byggekommité Bygland Kommune

Photo:

Carsten Lüdemann

Designed as Diploma Thesis for Bygland Kommune.

Idea behind the design is to create sunlight flooded rooms for all children.

Task was to build 3 sections for up to 60 children. Each of theses sections, which are arranged like wings around a central common area. The form refers to the ancient nordic symbole of the “sunwheal” (solhjul).

The administration section has been inspired by the Setesdal logbuilding style – long, narrow and a certain proportion between long- and short side for the building.

Construction:

  • 320mm solid wood and
  • timber cellulose insulation
  • untreated norwegian high alpin pine cladding
Rightclick is disabled

Carsten Lüdemann
Postb. 8
N-3165 Tjøme, Norway
Email: info(@)solark.no 

Carsten Lüdemann
Postb. 8
N-3165 Tjøme, Norway
Email: info(@)solark.no